17. august, 2017

Hva trenger du til jakten?

Høstens jaktsesong er allerede i gang og det kan være mye å tenke på. Vi har laget en oversikt over nyttige tilbud og tips som de fleste trenger eller setter pris på til jaktturene.

klov

Først og fremst trenger hunden mat. Et høyenergisk fôr anbefales fordi de fleste hunder får et vesentlig høyere energiforbruk på aktive jaktdager enn hva de er vant med. Eukanuba og Royal Canin tilbyr gode jaktkampanjetilbud hvor du får to for en på høyenergi tørrfôr. Dette fôret kan være lurt å introdusere en liten stund før jakten, slik at hunden får vendt seg til maten.

eukanubarc_endurance

 

Provit frysetørket Vom kan og være et godt alternativ å fôre med på jakt. Det er et rent produkt bestående av norsk storfevom, skånsomt frysetørket for å bevare smak, aroma og næringsstoffer. 1 kg frysetørket vom tilsvarer 4 kg rå vom, så den er drøy i bruk. Man skal derfor tilsette vann 5 minutter før servering.

vom

Når man er ute på jakt, er det viktig med høyenergisk mellommåltider for å opprettholde energinivået til hunden. Her finnes det mye å velge mellom. Kjøper du høyenergifôr fra Appetitt får du med et helt brett med energibokser med tilleggsmat. Disse kan også kjøpes separat, og er ganske rimelige. Andre alternativer til tilleggsfôr er MeatLove sin MeatSnack, små pølser med kjøtt tilsatt elektrolyttvæske som binder væske og mineraler i kroppen. Aptus Pro Sport Pasta kan også varmt anbefales, et veldig praktisk produkt siden den er på tube og kan dermed enkelt doseres. Det finnes også pulver som kan blandes ut i vann for å (Aptus Sport X) som opprettholder væskebalansen i kroppen til hunden. Disse blandes ut med 1 liter vann, og er supre å blande på forhånd og putte i drikkeflasken til hunden.

appetitt energymeatlovepro-sport-pastasport-x

Husk å pakk med sammenleggbare mat- og vannskåler. Det tar mye mindre plass i bagasjen enn vanlige matskåler. Det finnes også egne drikkeflasker for hunden som minimerer søl og er enklere å drikke av for hunden.matskaal

Jaktdekken er viktig å bruke. Hovedgrunnen er for at hunden skal enkelt sees i terrenget, men også for beskyttelse. Det finnes både markeringsdekken som bare ligger på ryggen, men det finnes også de som er mer utformet som en vest og dekker magen. Disse vil også i noen grad beskytte mot terreng.

17102035893_Yukon_jaktdekken_1nonstopjaktdekkenLITE

Potesokker kan være helt nødvendig for å unngå såre og skadede poter. Her finnes flere alternativer, men det viktigste er at de sitter godt på poten.

potesokker

Halsbånd med bjelle kan være veldig kjekt å ha, slik at man kan høre hvor hunden er når den beveger seg. Det finnes også gps med peilere slik at man kan se hvor hunden er, og om den evt er på sporet av noe.

halsbnd

Dersom temperaturene er lave, kan et vamt dekken eller en hvilepose være helt nødvendig i pausene. Når hunden er i aktivitet og musklene blir varme, for så å bli raskt nedkjølt i hvile, kan man risikere han hunden blir både stiv og støl. Det er ikke noe man ønsker på jakt. Pass derfor godt på å holde hunden varm i pausene, og om natten dersom dere overnatter ute.

hvilepose

Ellers ønsker vi dere en god jakt! Kom gjerne innom oss for å se hva vi har, prøve utstyr og om det er noe dere lurer på.

Østerås
  • Tel: +47 67 15 52 60
  • Adresse: Østerås senter, Østerås
  • Åpningstider: 9 - 19 (9 - 18)
Bekkestua
  • Tel: +47 67 59 00 00
  • Adresse: Gml. Ringeriksvei 30, Bekkestua
  • Åpningstider: 10 - 18 (9 - 17)